Jämförelsetest Suzuki gsx750r 1985 versus Suzuki gsx750r 2004

LEGENDEN BLIR VETERAN
Det var 20 år sedan den först såg dagens ljus. Nu blir "Gixxer" 750
veteranmotorcykel. Men tro inget annat - den har fortfarande tänderna
kvar och biter ifrån sig mycket bra. Och senaste versionen är minst sagt hysterisk
.
 
Sen Suzuki GSX-R 750 presenterades på Cologne-mässan i Västtyskland på hösten 1984 har hela sporthojssidan varit en jakt på ökat hästkraftsantal och mindre vikt.
GSX-R 750 förändrade sporthojsvärlden med sin teknik, låga vikt och en motor på 100 hästkrafter. Den byggdes för att leverera i olika världsomspännande mästerskap men det var också en hoj ämnad för gatan. Många är de som trott att den inte var så särskilt annorlunda mot andra sporthojar, men de har fått erfara annat. Gasen var mycket känslig genom de vajerstyrda flatsideförgasarna som, till skillnad mot de konventionella vakumförgasarna, gav ett mer direkt bränsleflöde till motorn. Det gjorde att hojen omedelbart reagerade.
Georg Bommelin från Stockholm är Suzuki-älskare och har lyckats köpa ett exempelar som inte ens gått 2 500 mil, på 20 år alltså. Hela hojen är i stort sett i nyskick. Knappt en enda repa. Det enda som inte riktigt tålt tidens tand är packboxarna i framgaffeln. Och den hojen får vi låna en eftermiddag för att testa. På vägen till Stockholm stannar vi och hämtar en splitterny Suzuki GSX-R 750 av 2004 års modell. I stort sett exakt 20 år efter presentationen i Västtyskland. Och det blev verkligen ett nostalgiskt möte mellan de båda hojarna.
Vi sticker iväg längs motorvägen ut från huvudstaden och drar iväg mot Nynäshamn.
Motorn svarar brutalt från 20-åringen som har ett djupare, lite långsammare svar på gaspådraget men så långt efter sin nyare brorsa ligger den inte. Chassit känns naturligtvis lite instabilare än på den nya hojen men det är väl förlåtligt. Ramen på de tidigaste modellerna var inte lika stabil som på de senare och den böjde sig lätt om hojen fick sig en kyss. Detta bidrog naturligtvis också till att väghållningen på den nyaste modellen känns betydligt bättre än på 85:an.
Sittställningen är också helt annorlunda mellan de olika modellerna. På den äldre modellen sitter man långt nere i chassit och har tanken i bröstet. På den nya sitter man högre upp i ramen och tanken har man i mellangärdet, naturligtvis beroende på kroppslängden. GSX-R 750 var kung på sin tid, 1985. Den var cirka 20 procent lättare än de andra märkenas konkurrerande modeller vilket gjorde att den hade ett klart övertag när det gällde vikt kontra effekt. Det märks fortfarande att det finns rejält med pulver i motorn. Vrider man på lite extra känns det att framdelen blir väldigt lätt.
Den nya Suzukin har insprutning vilket gör att gasen känns mer rapp än på den äldre. Och så har den i stort sett en hästkraft per kilo vikt. Riktigt så var det inte på ursprungsmodellen. Där var förhållandet 100 hästkrafter fördelade på 176 torrviktskilon.
Efter några timmars färd är det dags att lämna tillbaka hojen där vi hämtade den. Och nog har väl veteranen små tårar i lyktglaset när jag lämnar den. För den ska köras och jag hoppas den inte hamnar uppallad i ett garage.


Text: Magnus Klys magnus.klys@svmc.se Foto: Magnus Klys & Petra Holmlund

Inga ramar? Klicka här!